Back to Auckland!

Nu har vi kommit tillbaka till Auckland, för att "mellanlanda" imorgon åker vi vidare till Rotaroua, vulkan staden! Igår så var vi ute igen på delfin safari, eftersom vi fick vouchers som gjorde att vi fick åka igen gratis eftersom det tog 4 timmar att hitta dem första gången vi åkte. Nu tog det knappt en timma efter vi såg en grupp med delfos. Vi följde efter dem i kanske en timma, eftersom dem var på jakt efter mat. Sen efter den timmar vi följt dem sa dem att vi fick bada med dem, och vi var bokstavligtalat på kanten av båten med utrustningen på oss när en liten glädjedödare vid namn lille delfo, alltså bebis delfinen som var 8 veckor. Då vare bara upp i båten igen för då kan man inte bada med dem. På grund av många anledningar som inte orkas skriva på ett betal internet! Då bestämdes det att vi skulle leta efter flera, och vi jagade ikapp med en fiskebåt som hade en liten grupp lekande eftersig. Vi försökte locka dem till våran båt och när dem blev intresserade vare bara att hoppa i! Men för er som tror att det bara är att hoppa i och ligga som en spetälsk flodhäst i vattnet och titta på dem, och att man ska kunna hoppa upp på ryggen och rida, då e ni helt ute och cyklar! Delfiner e nämligen dem mest svårroade djuret som finns! Vi var tvunga att underhålla dem så gått det gick, vilket blev typ ett core träningspass X 1000000, dessutom vare maneter överallt och mitt ute i havet! Nu låter de som att de inte var så häftigt utan bara jobbigt, men det var en av de häftigaste och underbaraste upplevelser vi någonsin gjort! Känslan att vara omringad av delfiner mitt ute i havet är obeskrivbar. När vi kom upp ur vattnet så sa en i besättningen att det var en 10/10 sim, vilket e bra!

På kvällen käkade vi våran lyxigaste middag på länge, det blev lax med ris, pesto, morötter och sallad! Muums! Nu har vi varit här i 6 dagar, och vi har sammanlagt gjort av med 650 kronor på mat ALL mat TILLSAMMANS! snacka om snåljopar vi e ! :D Därför lyxade vi till det med lite glass =).

Idag begav vi oss till Auckland med bussen. På vägen stannade vi på lite ställen, bland annat en strand som var sjukt fin, där det var öken på andra sidan! I NZ finns det sjukt stora träd som kallas för Kauri träd, och vi besökte det största idag "Tane Mahuta" som är 51 meter högt !!!! För att se trädet var vi tvugna att gå igenom NZ regnskog!!!!

Ett instick, Mamma, Carina, vi har inte haft mobilen på oss, därför har vi inte kunnat svara men om du ringer NU kl 8:30-11:00 kan vi svara, vi har inga pengar kvar därför har vi inte kunnat ringa, ska fylla på till helgen!!!!!!
Zoomar man in ser man ett graciöst skutt!


Efter vi kom upp ur vattnet visade vi bilderna för några och flera ville att vi skulle maila dem alla bilder, så vi fick en spypåse full med emailer! Dem ångrar nog att dem inte har en så bra kamera som Sabina!
Johan vart bränd av en manet när vi badade med delfosarna!
Här ser man lite av öknen i bakgrunden!


Här har vi Tane Mahuta

Här gick vi visle i djugeln?


Kommentarer
Postat av: Mamma Carina

Helt underbart! Ni ser verkligen ut att ha det bra, kul! Kan inte ringa mellan 08:30-11:00 förän på lördag, är ju på jobbet. Men. skönt att ni skrev mera på bloggen, kram på er!

2010-03-11 @ 15:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0