Tillbaka i Pattaya!

Nu har vi antligen landat i pattaya igen efter maaaaanga om och men. Vi har varit pa lite semester till "paradis oarna" Koh Chang och Koh Kood. Koh Chang var hur mysigt som helst, med mycket fin vit strand och super bra shopping och harliga backar att cruisa med mopeden! Sedan for vi till den mindre trevliga on koh kood, detta berodde mest pa att det mesta vi sag var insidan av toaletten och vad vi hade atit de senaste dagarna. Vi blev massivt magsjuka kan man saga. Sabina drabbades forst, och johan trodde att han var saker eftersom han inte hade atit nagot som man blev sjuk av men de blev han ocksa snart varse om. Det startades en krak tavling och det slutade 6-7 timmar senare med en poang tavla som stod Johan: 15 Sabina: 13... Dessverre drabbades vi inte enbart av krakningar utan av den andra sorten ocksa sa toaringen var val anvand. Pricken over i't var att vi bodde pa det ACKLIGASTE rummet vi NAGONSING bott pa, toaletten hade inte ens ett tak och rummet var byggt av palmblad och vi hade bara en flakt som bara fungerade ibland och utomhus var det 30 grader, Det va kul! Sa dar stannade vi bara en natt trotts att on och vattnet var stoort fint synd bara att vi inte fick se det mer.... Nu mar vi i alla fall mycket battre, forutom johan som fick en trevlig slang av halsfluss pa kopet! Nu har vi blivit besatt nojjiga over vad vi ater, vi ska bara laga mat hadan efter, ge oss tips pa grejjer att inte ata. En rolig grej var dock att vi har traffat lite skona manniskor, det borjar med en larare vi traffade pa busshallsplatsen. Vi stod och vantade pa bussen till Koh chang klockan 6 pa morgonen och det var da munkarna borjade ga runt och tigga almosor. Vi rakade hamna pa vad vi trodde var en busshallsplats, men det var en munkhallsplats, dit alla munkarna kom. Dar traffade vi en engelska larare som hjalpte oss med bussen och gav oss telefonummer till henne etc etc etc. Vi stod och pratade med henne en timma eftersom bussen vi skulle tagit klockan 6 hade vi missat med 10 minuter. Och fick vanta till klockan 8a. Hon var as rolig och ville visa oss massa saker nar vi kom till Pattaya igen! I Koh Chang traffade vi en svensk familj pa tuk tuken till koh kood. De hade tva sma flickor en pa 10 manader och en pa 4 ar. Dem hette SABINA OCH ELINA! helt sjukt att dem hade precis likadant som Sabina och hennes syster, ar inte direkt dem vanligaste namnen man kan heta. De hade varit i Thailand i 3 manader och skulle hem om en vecka. Dem valdigt trevliga och snalla och hjalpte oss nar vi var sjuka, tror att dem var lite oroliga, i alla fall mamman.  Sen pa on koh chang bodde det en flummig snubbe som kallade sig for papa han hade ett stand med massa prylar som vi kopte och var super skojjig. En annan flummig snubbe vi traffa bodde pa Koh Kood! Han jobbade pa hotellet och hjalpte oss ocksa massa nar vi var sjuka & ville ge oss mediciner, juicer a kakor a grejer! Han var fett flummig a soft, typ satt a dega, softa i solen lite har a dar medans han jobba.
En annan fett skon filur vi traffa var en tjej som jobba pa ett tvatteri. Vi hyrde en moppe va henne och gick a snacka me henne lite da a da! Hon garva typ HELA tiden!
Nu maste vi dra! Hoppas alla har de super bra dar hemma!
Vi borjar verkligen langta hem nu ! Men forst ska vi bli bruna!
Frys lite at oss sa svettas vi lite at er!

Kommentarer
Postat av: åsa ekfeldt

tips på mat att inte äta är grösaker och frukt utan skal, frukt drinkar..samt västerlänsk mat.

Den inhemska maten är bäst att hålla sig till..thailändarna är bäst på att tillaga och handhålla sina egna livsmedel gärna mat från från ställen där den lagas medan man väntar då är den tillräckligt het..jag undviker själv ställen med vita dukar konsekvent och föredrar dom enklare ställena där är maten nylagad och mer väl lagad..tips är phadthai lagas ofta på ambulerande vagnar på stekbord medans du står och väntar..fantastiskt gott och billigt. eller små grillspett..om ni är oroliga be dom steka lite extra bara. mmmm super, när rickar blev sjuk så höll han sig till nudelsoppa några dar vet jag <3

2010-04-06 @ 17:48:12
Postat av: elina

hej bibi!

horde om oroligheterna i thailand.. sa det ar skont att hora att ni mar bra!! du far ta o ringa mig nar du kommit hem sa jag far veta allt roligt ni har vart med om! saknar dig!

puss

elina <3

2010-04-13 @ 10:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0